Between 2 Fires (2011) This film is promoted by the international department of the Swedish Film Institute

Pressreaktion Svensk filmografi

Dramat ”Between Two Fires” handlar om Marta, 30, som med dottern Anna, 10, kommer till en invandrarförläggning i norra Sverige från Vitryssland. Marta möter Ali och den första rädslan förbyts mot känslor och kärlek uppstår. Båda får avslag på sina asylansökningar, men bedyrar sin kärlek till varandra. För dotterns skull försakar Marta sin kärlek till Ali. Hon kan riskera sin egen tillvaro för kärleken, men inte sin dotters.

Regissören Agnieszka Lukasiak har tidigare gjort de längre dokumentärfilmerna "Bortglömda" och "Algeria" och Emma Engström skriver i Göteborgs Posten att det inte är förvånande "att svensk-polska regissören Agnieszka Lukasiak, som de senaste åren varit verksam i både London och Los Angeles, klarar övergången från dokumentär till fiktion med bravur". Hon ger filmen en fyra.

Mats Brådstedt i Expressen är av en helt annan åsikt. Han tycker att filmen som helhet är "för kantig, för valpig och dessvärre blir trovärdigheten lidande när Lukasiak i sista halvan gång på gång uttrycker Poplawskas förtvivlan och hopplöshet genom en räcka malplacerade sexscener."
Dessutom, menar Brådstedt, "kan Fredrik Ohlssons närhetstörstande pensionär vara något av det mest motbjudande som synts i svensk film."
En prestation i sig tycker Mats Brådstedt och ger ”Between Two Fires” betyget två.

Genomsnittsbetyg: 3,19