Visas i Stockholm

Cinemateket på Victoria

Cinemateket på Victoria

Varje måndag klockan 19.00 visar vi film på biograf Victoria på Söder. Antal platser: 155. Du tar dig enklast hit med t-bana till Medborgarplatsen. Adress: Götgatan 67.
Kassan på Victoria öppnar måndag–fredag 14.30, lördag–söndag 12.30. Här kan du köpa förmånskort och biljetter till måndagsvisningarna. Biljetter till Filmhuset säljs i Filmhuset och på www.cinemateket.se. Du kan även köpa ordinarie biljetter till våra visningar på Victoria på www.sf.se.

Ingår i serien Cinemateket på Victoria

Remake

Film: Remake
Regi: Andreas Öhman, Per Gavatin
Lisa och Martin, ett par i 30-årsåldern, åker till New York. Hon vill festa men han tar det helst lugnt i lägenheten, och förhållandet får sig en törn. Upplägget må vara klassiskt, men briljant skådespeleri, till stor del improviserat, gör Remake till en independentfilmpärla av ett snitt som är ovanligt i Sverige. Regissörerna Andreas Öhman och Per Gavatin inleder visningen.
Visas: må 21 april 19:00

Frukost på Tiffany’s

Film: Frukost på Tiffany’s
Regi: Blake Edwards
En nyinflyttad författare förälskar sig i sin granne Holly Golightly – en charmig, föga moralisk och extremt välklädd playgirl som är på jakt efter en rik man att gifta sig med. Filmen bygger på Truman Capotes väsentligt råare novell med samma namn, och författaren hade själv hellre sett Marilyn Monroe i huvudrollen. I dag är det omöjligt att tänka sig någon annan än Hepburn, som gjorde rollen till sin mest ikoniska.
Visas: lö 19 april 14:00, må 28 april 19:00

Flickan och odjuret

Film: Flickan och odjuret
Regi: Jean Cocteau
Den romantiska berättelsen om skönheten och odjuret är en av de mest älskade folksagorna och har filmats vid ett flertal tillfällen – men aldrig har den sett ut som när poeten Jean Cocteau tog sig an den. I hans drömlika, visuella mästerverk är allt i ständig omvandling, på väg att bli något annat; speglar är portar till andra världar och statyer kan när som helst få liv. Ett av den franska filmens främsta verk har restaurerats med hjälp av Cocteaus egna dagboksanteckningar från inspelningen.

Restaurerad och överförd till det högupplösta formatet 4K av SNC – Groupe M6 och Cinémathèque française, med stöd av the Franco-American Cultural Fund – DGA MPA SACEM WGA.
Visas: må 5 maj 19:00, lö 10 maj 14:00

Prinsessa på vift

Film: Prinsessa på vift
Regi: William Wyler
Den upproriska prinsessan Ann smiter en natt ut från sitt rum under ett statsbesök i Rom. Tillsammans med en amerikansk reporter upplever hon inkognito den eviga staden, under ett dygn. Hepburn Oscarbelönades för Hollywood-debuten som gjorde henne till stjärna.
Visas: ti 6 maj 18:00, må 12 maj 19:00

Tidigare i denna serie

Bob le flambeur

Film: Bob le flambeur
Regi: Jean-Pierre Melville
När turen tryter för storspelaren Bob planerar han att råna ett casino på 800 miljoner francs. Melvilles första film noir var ingen omedelbar succé, men den inspirerade Jean-Luc Godard att göra Till sista andetaget och fick Stanley Kubrick att sluta med noir, eftersom han ansåg sig inte kunna göra det bättre än så här.

Hertigen önskar nattkvarter

Film: Hertigen önskar nattkvarter
Regi: Jacques Feyder
Underbar komedi om en liten stad i Flandern under den spanska ockupationen på 1600-talet. När invånarna får veta att en spansk hertig med armé är på väg sprids rykten om förestående skövling. Borgmästaren spelar död medan kvinnorna bestämmer sig för att charma omkull fienden. Hertigen önskar nattkvarter hyllades för sin elegans och kom att bli Jacques Feyders främsta framgång under hans 30-åriga karriär som regissör, manusförfattare och skådespelare.