Visas i Stockholm

Cinemateket på Victoria

Cinemateket på Victoria

Ingår i serien Cinemateket på Victoria

Sjusovaren

Film: Sjusovaren
Regi: Woody Allen
Allens band The Ragtime Rascals framför New Orleans-klassiker i slapstick-komedi där en nedfryst jazzmusiker vaknar upp efter 200 år och räddar den hjärntvättade mänskligheten genom att stjäla en näsa. Allens första film med Diane Keaton, som fick en specialskriven roll som ”en Keaton-hjältinna som både är rolig och hela tiden försätter hjälten i knipa”.
Visas: må 26 januari 19:00

Tidigare i denna serie

Ett rum med utsikt

Film: Ett rum med utsikt
Regi: James Ivory
Helena Bonham Carters unga engelska överklasskvinna reser till Florens med en mycket nervös Maggie Smith som förkläde. Till tonerna av Puccini upptäcker hon livet och kärleken, i denna roliga, ljuva E. M. Forster-filmatisering, som vann tre Oscars och bjuder på gräddan av brittisk skådespelartalang. Den bästa av radarparet Merchant/Ivorys kostymfilmer.

Jonas – som blir 25 år 2000

Film: Jonas – som blir 25 år 2000
Regi: Alain Tanner
Det växlar mellan färg och svartvitt, verklighet och inre drömmar, när ett antal människor i 30-årsåldern träffas och funderar över sina barns framtid i Alain Tanners film, en sorts Tillsammans gjord när det begav sig.

Unga Sophie Bell

Film: Unga Sophie Bell
Regi: Amanda Adolfsson
Sophie och Alice är två unga kvinnor med vitt skilda temperament. De planerar att flytta till Berlin tillsammans, men Alice försvinner under oklara omständigheter och Sophies hela tillvaro rämnar. Filmen förhandsvisas i samarbete med NonStop Entertainment och har biopremiär 23 januari. Visningen är gratis och endast öppen för besökare med Stora Cinemateketkortet eller Cinemateketkortet.