Muriel's Wedding (1994)

Film

Musikstycken
Utmärkelser
Inspelningsplatser
Kommentar
Sammansatt film
Nedan beskrivs filmens handling.
Den lilla staden Porpoise Spit, Australien. Muriel Heslops största önskan i livet är att träffa drömprinsen och att bli gift. Hon har inget arbete och praktiskt taget inga vänner. De jämnåriga "vänner" hon har ¿ Tania och hennes tre väninnor ¿ tycker bara att Muriel är besvärande. När Muriels far fixar ett arbete åt henne i hans älskarinnas, Deirdres, skönhetssalong, utnyttjar Muriel den blankocheck som är avsedd till Deirdre.
Muriel ger sig iväg till den ö dit hennes "vänner" dragit. Där träffar hon skolkamraten Rhonda. De två hittar varandra och trivs ihop. När Muriel återvänder till Porpoise Spit vågar hon inte träffa sin familj utan följer i stället med Rhonda till Sydney. Där delar de våning ihop tills en kväll när Rhonda kollapsar och det visar sig att hon har cancer. Tumören har satt sig så illa att Rhonda aldrig mer kommer att kunna gå.
Muriels far anklagas för att ta emot mutor. Muriel svarar på en annons och går med på att gifta sig med en sydafrikansk simmare, David, som behöver ett australiskt medborgarskap. Bröllopet slås upp stort i alla tidningar. Något senare begår Muriels mor självmord. Efter begravningen bestämmer sig Muriel för att lämna David. Hon lovar att ta hand om Rhonda och de två lämnar Porpoise Spit för Sydney.