Sjätte skottet (1943)

Nedan beskrivs filmens handling.
I en stor spegelklädd sal i Monte Carlo råder en sjudande aktivitet vid spelborden. En man lämnar lokalen, skänker sitt dyrbara cigarettetui åt en blomsterflicka och går att skjuta sig. Han blir hindrad av en elegant blond kvinna, som får honom att lova att först ta en drink tillsammans med henne. Det visar sig att Georg Winkler och Marguerite Hoffman bägge är svenskar i förskingringen och på en fransk terrass delger de varandra sina olyckliga livsomständigheter. Marguerite är skild och har en misslyckad skådespelarkarriär bakom sig. Georgs enda tillgång i livet är att han är en duktig pistolskytt. Utifrån detta beslutar de så att göra ett nytt försök -- tillsammans.
Ett långt dubbelkopierat montage av bl a neonskyltar och konferencierer åskådliggör de bägges internationella framgångar som "Hard och Hardy", en säker skarpskytt och hans levande måltavla. Höjdpunkten i deras uppskattade nummer är när Georg inringar Marguerites huvud med sex skarpa skott. De har också privat blivit ett par och Georg är lycklig som aldrig förr.
En kväll befinner sig Marguerites f d man, advokat Björn Hoffman, bland publiken. Han och Marguerite träffas i en gemensam angelägenhet och Georg blir oresonligt svartsjuk. Han super sig full tillsammans med den medelålders clownen Toni och dennes stora kärlek, den unga och vulgära Lulu. Georgs omotiverade svartsjuka förvärras och han dricker alltmer. Han uppmuntras av Lulu som förutom sprit också erbjuder sig själv. En kväll rispar en av Georgs kulor Marguerites huvud och strax därpå överraskar Toni honom kyssande Lulu. Marguerite lämnar Georg, och Toni, iklädd en gigantisk nappflaska, kastar sig över honom i ett hjälplöst vredesutbrott.
Ett nytt bildmontage visar att "Hard och Hardy" återigen befinner sig på turné. Men strax avslöjas att det är flera år senare, att Lulu nu har ersatt Marguerite, att Georg är orakad och iklädd löjlig cowboymundering och att deras engagemang är på en tredjeklassens landsortscirkus. Georg är dödstrött på Lulu och deras gemensamma liv och vid ett häftigt gräl skriker hon sitt desperata hat efter honom. En panorering avslöjar för åskådarna den tjuvlyssnande clownen Toni, som får ett hoppfullt leende på läpparna.
Georg stöter ihop med Marguerite på en järnvägsstation och de är bägge mycket glada över att återse varandra. Georg vill att de ska börja om på nytt tillsammans, men Marguerite är mera osäker och undrar hur det ska gå för Lulu. Georg lugnar henne med att han ska tala ut med Lulu och hjälpa henne på alla sätt. Men Lulu låter sig inte avspisas och skriker rasande att Georg aldrig kommer att slippa henne. När Georg ska uppträda en sista gång tillsammans med Lulu finns Marguerite bland publiken. Strax innan sjätte skottet ska falla befinner sig Toni i svår ångest och skriker "Nej!". Lulu träffas av kulan och faller ned död. Toni klamrar sig gråtande fast vid hennes kropp och tvingas därefter genast göra sitt clownnummer. Georg blir arresterad, misstänkt för mord på Lulu. Han har de sista åren använt preparerde kulor men den här gången var det sjätte skottet skarpt. Det ser illa ut för honom, ända tills Marguerite lyckas övertala sin förra man, Hoffman, att åta sig försvaret. Hoffman arrangerar två noggranna rekonstruktioner av dramat, där Marguerite får spela Lulus roll. Första gången blir Toni misstänkt för att ha arrangerat mordet. När Georg driver igenom ytterligare en rekonstruktion visar det sig att det var Lulu själv, som på det sättet iscensatt sitt eget självmord.